Skjern honning
Skjern honning
Der er ikke 2 honninger der er ens, smagen varierer utroligt meget alt efter hvilke blomster bierne trækker på.
Jeg hedder Nikolaj, jeg ejer Skjern honning, og så er jeg, sjovt nok pjattet med honning.
Der er ikke 2 honninger der er ens, smagen varierer utroligt meget alt efter hvilke blomster bierne trækker på.
Mine bier er placeret flere forskellige steder i oplandet omkring Skjern. På den måde forsøger jeg altid at have flere smagsvarianter på lager. Det kunne F.eks. være forårshonning hovedsageligt bestående af nektar fra raps, eller en sommerhonning hvor bierne hovedsageligt har trukket på hestebønner, sidstnævnte er en af mine personlige favoritter. Jeg håber du vil synes om vores honning
Nikolaj Haahr Pedersen
Skjern honning
Natur Hyrden
Der skal være kort vej fra naturen til dig
Vores helhedsmål er at anvende og udnytte alle dele af fåret, og levere bæredygtige produkter af høj kvalitet.
– sammen gør vi en forskel for biodiversiteten
Naturpleje
Vi laver naturpleje med Dexterkvæg og Ertebølle- og Spælsaufår på naturskønne arealer i Naturpark Vesterhavet. Får og den mindre kvægrace Dexter laver ikke så store aftryk i naturen og er derfor særligt velegnede til formålet. Dyrene har forskellige afgræsningsvaner, og ved at veksle mellem dem udvikles der med tiden et mere varierende plantedække. Flere plantearter betyder flere insekter, fugle og mikroorganismer – altså større biodiversitet.
Der skal være kort vej fra naturen til dig
Vores helhedsmål er at anvende og udnytte alle dele af fåret, og levere bæredygtige produkter af høj kvalitet.
Garn
Ulden håndsorteres i fårenes naturlige farver: råhvid, karamel, mokka og grå, og spindes på Hjelholts Uldspinderi. Garnet er velegnet til både strik, nålebinding og vævning.
Smukke garvede skind
Vælg mellem skind med lange glansfulde lokker, der varmer i den gode stol eller praktiske vaskbare skind til babyens seng eller som ”varmepude” til den ømme krop.
Økologiske kød
Dyrene, der græsser på de økologiske marker, leverer dejligt kød af meget høj og smagfuld kvalitet.
Able Winery
Able Winery flasker smagen af Danmark
Able winery laver dansk æblevin af danske æbler, som alternativ til hvide druevine
Able Winery flasker smagen af Danmark
Able winery laver dansk æblevin af danske æbler, som alternativ til hvide druevine, hvor filosofien er: Hvorfor importere vine fra sydlige himmelstrøg, når vi i Danmark har en unik råvare af høj smagsmæssigt kvalitet, som vi dyrker og høster i overflod. Vi køber frasorterede æbler fra danske æbleplantager, som af kosmetiske årsager ikke kan sælges i detailhandlen, men smagen fejler intet, så for os er de Perfectly Imperfecte.
Vores vine er fyldige og aromatiske og kan nydes sammen med fisk, skaldyr, ost og lyse kødretter.
Blåvand Bolcher
Vi laver bolcher som i gamle dage og har hænderne godt nede i sukkermassen. Vi tilsætter kun naturlige aromastoffer som f.eks. ægte honning, lakrids, chokolade og nødder. Arbejdet bliver lavet foran et publikum, så du og andre besøgende kan se hvordan hele processen forløber.
Velkommen til Danmarks ældste bolchekogeri fra 1864
Med naturlige aromastoffer laver vi vores bolcher ud fra recepter helt tilbage fra 1864. Der værnes om de gamle håndværkstraditioner og resultatet er ikke til at tage fejl af. Lækre gammeldags bolcher fulde af smag og sødme. Kommer du en dag forbi er Blåvand Bolcher et oplagt besøgssted, hvor du kan lave din egen slikkepind, eller nyde en kop kaffe samt meget andet i caféen.
KNAPLUND DESTILLERI
BAG KNAPLUND DESTILLERI
Vi er dem der vil realisere drømmen og skabe rammerne for det på Knaplund, som vi overtog i 2015. Vi investerer alt hvad vi har i det – og vi glæder os til at invitere indenfor. Vi har været på inspirtionsture til USA og vi har taget det bedste med hjem krydret det med vestjylland. En smagskombination vi er ret så vilde med.
HISTORIEN OM KNAPLUND
Vi har siden 2015 revoneret og bygget Knaplund om – en gammel skole, der blev bygget i 1906. Gennem 100 år er der blevet bygget til, revet ned og bygget op igen. Stedet har været alt fra skole og forsamlingshus til opholdssted og eferskole – og undergået en del forandringer.
Fællesnævneren er, at der altid har været masser af aktivitet. Det agtier vi at videreføre. Nu bliver Knaplund til et mikrodestilleri samt et ferie & kursuscenter.
Ølgod Bryghus
Byens navn: Ølgod, har jo nok været medvirkende til at idéen om et bryghus i de gamle bygninger tog form.
Opstart af Ølgod Bryghus
Byens navn: Ølgod, har jo nok været medvirkende til at idéen om et bryghus i de gamle bygninger tog form.
Tankerne bag projektet var primært et bryggeri med stedlig udskænkning af eget bryg til byens- og egnens befolkning i en tid, hvor trivselsfremmende aktiviteter er vigtige elementer for at mindre bysamfund fortsat kan eksistere og udvikle sig.
Første milepæl i projektet var 18 januar 2006 hvor en kreds på 50 personer, der tidligere havde tilkendegivet interesse for projektet, blev indkaldt til møde og besluttede, at hvis ejendommen kunne erhverves til en for det kommende bryggeri fornuftig pris skulle projektet fortsætte.
Læs meget mere om den gode historie på vores hjemmeside.
Honning fra Skallingen
Honning fra Skallingen - Med bl.a smagen af den aromatiske smag fra blomsten Mandø lyng/hindebæger.
Min bigård er beliggende få hundrede meter fra vesterhavet i læ bag de yderste klitter ved blåvandshuk.
Herfra samler bierne honning fra den vilde flora på den ca 2000 ha store engareal kaldet Skallingen.
Den aromatiske smag stammer bl.a fra den sjældne og fredede blomst kaldet Mandø lyng/hindebæger, som i juli måned danner et blåt blomstertæppe på engarealerne mod Ho bugt.
Biavler
Hans Kr. Andersen.
Stauning Whisky
Stauning Whisky
Lidt udenfor den lille landsby Stauning laver vi vestjysk whisky på vores måde: maltning på gulvet, små pot stills og åben ild.
For det er sådan, vi bedst får udtrykt landskabet, naturen og mentaliteten ved Vesterhavet i vores whisky: Man skal kunne smage vinden, kornet, jorden, lyngen og heden.
Stauning er whisky for de nysgerrige. En moderne whisky der både er usædvanlig og uimodståelig.
Stauning blev grundlagt i 2005 på den jyske vestkyst af ni venner med forskellige baggrunde, og er i dag Danmarks mest prisvindende whiskydestilleri.
Vi havde ingen hemmelige opskrifter at trække på. I stedet blev vi drevet frem af vores nysgerrighed, lysten til at lære af fortiden og bruge det, der var inden for rækkevidde. Derfor er alle vores whiskyer lavet af byg og rug fra de forblæste marker, der ligger tæt på destilleriet. Vi gulvmalter kornet selv – præcis som whiskydestillerier gjorde i gamle dage. Der er helt sikkert nemmere måder at gøre det på, men ingen er bedre. I vores destillering bruger vi 24 små pot stills, der varmes over åben ild - det er sådan, vi skaber den bedste smag og karakter i vores whisky.
Danish West Coast Gin
Danish West Coast Gin. Tre gin med op til 12 botaniske smage. Se om du kan finde de mest kendte smage fra den jyske vestkyst.
Det regner med medaljer til Danish West Coast Gin
Guld og 2 sølvmedaljer
Danish West Coast Gin tre flasker har i 2020 deltaget ved en stor international konkurrence i London "LONDON SPIRITS COMPETITION". Alle tre flasker fik særdeles flotte medaljer. Det er tredje konkurrence Danish West Coast Gin deltager i, og flaskerne har alle tre gange vundet særdeles flotte priser. Bl.a. GULD, BRONZE og prisen som "Danmarks bedste Destilleri".
London er første konkurrence, som Barrel Aged Gin og Peach deltager i.
Nygaard Ismejeri
Nygaard Ismejeri.
Hos os er der ingen grænser!
Vi producerer is af alle slags.
Prøv både vores sorbet is, lavet af friske frugter og bær eller flødeis af alle arter, også sukkerfri. Har du et ønske til en variant prøver vi den gerne af.
Vi elsker is!
Ja, faktisk så meget at vi har bygget vores eget ismejeri.
I vinteren 2016, blev ideen om at starte Nygård Ismejeri & gårdbutik lagt på bordet. En spændende og ikke mindst surrealistisk tanke. Men virkeligt, det blev det!
Allerede i april 2017 var vores gamle hestestald blevet forvandlet til vores helt eget ismejeri og vi kunne slå dørene op og sælge ud af hjemmelavet is fra egen produktion.
Vi er en familie på 5 bestående af Pia, Peder og Caroline, Emma og Frederik. Vi bor på en gård syd for Grindsted, lige på grænsen mellem Syddanmark og Region Midtjylland, og har 260 malkekvæg.
Nygård Ismejeri er for os vores fælles passion og fritidsinteresse. Det skaber nærvær og giver os sammenhold i familien. Vi vil at vores produkt er af højeste kvalitet og går derfor ikke på kompromis med hverken smagen eller råvarerne.
Isen vi producerer er produceret af egen mælk, nærmest direkte fra koen, og er foruden tilsætningsstoffer. Det betyder at vores is altid er frisklavet og det er for os, vigtigt.
Med kærlighed og i fællesskab laver vi is til hverdag og fest.
Vi glæder os meget til at byde Jer velkommen i vores lille mejeri og butik!
Vesterhavsmost
Vesterhavsmost bliver lavet af frugt fra vores egen frugtplantage i Vestjylland. Den god smag af æbler kommer på flasker, så du kan nyde det året rundt.
Vores Vesterhavsmost slogan er: Det er ligesom at spise et frisk æble, du skal bare ikke tykke den.
Vesterhavsmost bliver lavet af frugt fra vores egen frugtplantage i Vestjylland. Den god smag af æbler kommer på flasker, så du kan nyde det året rundt.
Vores Vesterhavsmost slogan er: Det er ligesom at spise et frisk æble, du skal bare ikke tykke den.
Vesterhavsmost er meget mere end en æbleplantage, der bare laver æblejuice. Vi er et firma, der revolutionerer, hvordan vi tænker på æblejuice. Alle æblejuicer er lavet af en enkelt sort, så sortens karakteristika virkelig kan smages. Æblerne håndplukkes når de smager bedst og bearbejdes inden for få dage for optimal smag.
Vesterhavsmost har vendt mostproduktionen 180 grader, ved udelukkende at lave most af frisk plukkede æbler fra egen frugtplantage.
Westjysk Smag
I 2013 begyndte vores drøm om at lave smage direkte af den vestjyske natur. Det blev til en nyfortolkning af den klassiske likør frembragt på rene naturlige råvarer. Helt unikt har vi fremdyrket vores egen vildgær som alkoholproces, noget som ingen andre er lykkes med. Siden er det også blevet til mad eddike. Og vi går vores helt egne veje for at skabe unikke smage.
I 2013 begyndte vores drøm om at lave smage direkte af den vestjyske natur. Det blev til en nyfortolkning af den klassiske likør frembragt på rene naturlige råvarer. Helt unikt har vi fremdyrket vores egen vildgær som alkoholproces, noget som ingen andre er lykkes med. Siden er det også blevet til mad eddike. Og vi går vores helt egne veje for at skabe unikke smage. Vi har en filosofi om at de ting i naturen der blomstrer samtidigt også kan sammensættes som smage. Det er blevet en glæde for os, som vi synes alle fortjener at opleve. Derfor byder vi velkommen til vores verden af smage, lavet af den helt rene natur!
MØRTS HÅNDBRYG
Mørts Håndbryg er et lille nanobryggeri i Videbæk. Siden 2019 er der her blevet brygget øl efter traditionelle metoder på et primitivt anlæg. Øllet er primært inspireret af de belgiske øltyper med og brygget med håndelag, intuition og masser af nysgerrighed. Resultatet er 8 lækre og unikke signaturøl.
Mørts Håndbryg er et lille nanobryggeri i Videbæk. Siden 2019 er der her blevet brygget øl efter traditionelle metoder på et primitivt anlæg. Øllet er primært inspireret af de belgiske øltyper med og brygget med håndelag, intuition og masser af nysgerrighed. Resultatet er 8 lækre og unikke signaturøl.
På mine ture, sammen med GGM gruppen (Gamle Gnavne Mænd) kommer vi rundt, primært i de nordiske farvande, og dykker på skibsvrag.
Navnene på de forskellige skibsvrag lægger navn til det håndbryggede øl, der produceres.
Enghavegård Osteri & Gårdbutik
Enghavegård Osteri & Gårdbutik er beliggende med den skønneste udsigt over Ho bugt i den nordligste del af Nationalpark Vadehavet.
Hos os produceres unikke oste, hovedsageligt baseret på rødkit. I osteriet arbejdes der løbende på at udvikle nye oste med fokus på håndværk og lagring.
Enghavegård Osteri & Gårdbutik er beliggende med den skønneste udsigt over Ho bugt i den nordligste del af Nationalpark Vadehavet.
Hos os produceres unikke oste, hovedsageligt baseret på rødkit. I osteriet arbejdes der løbende på at udvikle nye oste med fokus på håndværk og lagring. Vallen, der udskilles ved oste fremstillingen, benyttes som foder til gårdens fritgående økologiske grise. Efter slagtning forædles kødet til spændende spegepølser, røgvarer og langtidslagrede skinker.
Alt dette foregår i vores eget pølsemageri og rygeovn på gården, og lagringen af produkterne sker i jordkamre.
På Enghavegård vil man både kunne se grisene boltre sig på marken, tage et kig i produktionen samt besøge vores gårdbutik.
Wild Apple Kombucha
Hos Wild Apple Kombucha brygger vi økologisk kombucha af højeste kvalitet i eget mikrobryggeri på vores gård kun få kilometer fra den jyske vestkyst. Drikken er fyldt med gode mikroorganismer og har masser af smag. Vi har udviklet tre kombuchavarianter; Ginger & Lemon, Raspberry & Quince og Apple & Goji
Hos Wild Apple Kombucha brygger vi økologisk kombucha af højeste kvalitet i eget mikrobryggeri på vores gård kun få kilometer fra den jyske vestkyst. Drikken er fyldt med gode mikroorganismer og har masser af smag. Vi har udviklet tre kombuchavarianter; Ginger & Lemon, Raspberry & Quince og Apple & Goji
Mums Kager
Mums Kager er et lille specialbageri, etableret i 2007. Vi håndlaver produkter med service, god kvalitet og smag i særklasse.
Vi betragter det næsten som overflødigt at nævne, at alt bliver fremstillet som gedigent håndværk og af et engageret personale.
Hos Mums Bageri leverer vi håndlavede produkter med service, god kvalitet og smag i særklasse.
Mums Kager er et lille specialbageri, etableret i 2007.
Sortimentet omfatter mange forskellige produkter til Cateringbranchen som f.eks. tærter med lækkert fyld, skønne bradepander og tørkager.
Vi betragter det næsten som overflødigt at nævne, at alt bliver fremstillet som gedigent håndværk og af et engageret personale.